You are not allowed to view shoutbox.

RÓLUNK

A Hotel Alfa Radio Clubot 2004 decebmberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy a Magyarországról, a 11 méteres sávban, nemzetközi szinten is forgalmazó rádiósok számára egy közösséget kovácsoljunk, tevékenységünket koordináljuk, a hívójelek egyezését kiküszöböljük, találkozókat, aktivációkat, versenyeket szervezzünk. A legfontosabb cél azonban az, hogy megismerjük egymást, kapcsolatban legyünk egymással, hogy élményeinket megoszthassuk, tapasztalatainkat átadhassuk.


 

A 27.555 MHz USB-n 2004 előtt ritkán volt hallható, hogy valaki a 109-es divízióból, azaz Magyarországról, jelentkezett volna be. A hazai DX-erek jórésze eddig nem ismerte egymást.

Várakozásainkat néhány hónap alatt felülmúlta az a lelkesedés, amelyet a klubba jelentkező DX-erek tanúsítottak. A HARC néhány hónap alatt ismert és elismert DX Club lett határainkon innen és azon túl is. Bizonyítja mindezt az is, hogy már külföldi tagok is öregbítik hírnevünket.

A továbbiakban igyekszünk egy kulturált szervezetként működni, betartva a 11 méteres DX nemzetközi szabályait. QSL-lapot biztosítunk tagjaink számára és levelezési listánkon tartjuk a kapcsolatot minden érdeklődő hazai freebanderrel. Kérek minden hozzánk csatlakozó DX-ert, hogy tapasztalataival segítse elő ezirányú törekvéseinket.

Leveleiket az alábbi címre várjuk:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



HARC ALAPVETÉSE ÉS SZABÁLYZATA
Itt olvashatsz mindenről, ami különösen fontos annak érdekében, hogy közösségünk nemzetközi és hazai szinten jól működhessen. Ez az a tartalom, amelyet regisztrációdkor bár elfogadtál, de biztos nem olvastad figyelmesen végig. Pedig ennek betartását mindenkitől elvárjuk!


HOGYAN LEHETEK A HARC TAGJA?
Ha elolvastad a HARC szabályzatát és a benne foglaltakat maradéktalanul vállalni tudod, akkor regisztrálhatsz egy neked tetsző még szabad hívójelet és ezáltal Te is HARC-ossá válsz. Nem kell vizsgázni, teszteket kitölteni, de fontos szabályok itt is vannak.


A HARC RÉGI VERSENYSZABÁLYZATA

Időről időre szerveztünk versenyeket egy jól bevált szisztéma szerint, ezt felváltotta a HARC OB bajnokságai.


A HARC OB SZABÁLYZATA

Azok akik összeköttetéseiket online naplózzák a HARC Clusterében egy nagy játék részesei lesznek. Két kategóriában indulhatnak a bajnoki címért és egy folyamatosan fejlődő cluster és logrendszer segíti őket, hogy egyre jobb eredményeket érjenek el. A szabályzatot itt olvashatjátok és igyekszünk segíteni a játék megértését is.


A NAGY/P VERSENYSZABÁLYZATA 


A HARC DIPLOMAKIÍRÁSA 


ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK


DX AKTIVÁCIÓ HIVATALOS BEJELENTÉSE A HONLAPON


11 MÉTERES QSO ISKOLA KEZDŐKNEK
Kezdők figyelem! Egy cseppet sem nehéz egy éteri kapcsolat összehozása, de türelemre, kitartásra szükség lesz. Ezzel a tájékoztatóval a kezdeti lépésekhez kívánunk segítséget adni! 


FONIA ABC
Csak ez az egy létezik! Ezt tessék használni! 


 HOGYAN LÉPJÜNK ÖSSZEKÖTTETÉSBE CSAK SZLOVÁKUL BESZÉLŐ ÁLLOMÁSOKKAL?



TÁJÉKOZTATÓ CIKKEK A DIGITÁLIS ÜZEMMÓDOK HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN

- PSK KEZDŐKNEK - QSO lefolytatása és rövidítések
- Kisszintű ki- és bemenet utólagos kialakítása


A HARC HIVATALOS LOGÓJÁNAK PÓLÓRA VASALHATÓ VÁLTOZATA


 

 

Joomla templates by a4joomla