Ha elolvastad a HARC szabályzatát és a benne foglaltakat maradéktalanul vállalni tudod, akkor regisztrálhatsz egy neked tetsző még szabad hívójelet. Nem feltétel, hogy legyen megfelelő antennád, CB-rádiód, vagy 11 méteren adni venni képes amatőr készüléket, de ezek nélkül nem sok értelme van hívójelet kérned. Ha segítséget akarsz kérni ezek beszerzéséhez először a Hotel Alfa Radio Club facebook csoportjába kérd felvételed, ott kaphatsz segítséget az induláshoz, majd ha működik az állomásod kérd meg hívójeled az alábbi módon.

Egy kis segítség a regisztráció menetéhez

Választott hívójel:
Nézd meg a már regisztrált hívójeleket és válassz magadnak egy olyat, amelyik még szabad és neked szimpatikus. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a search users gombra kattintasz, és beírod az általad kívánt hívójelet. Ha van rá találat, akkor a hívójel sajnos már foglalt, keress másikat.
Ne feledd, ha csak magyarul forgalmazol a hívód végén az azonosítószámnak 4 jegyűnek kell lenni, ha nemzetközi forgalomban is dolgozol majd, azaz beszélsz legalább egy idegen nyelvet alapszinten, akkor választhatsz 3 jegyű szabad azonosítót is. Ha Magyarországon élsz hívójeled 109HA-val fog kezdődni, ha máshol az adott ország prefixét írd előre!

Neved:
nem kell a teljes, írhatsz becenevet is. A lényeg, hogy ezen az operátor néven rádiózz a jövőben

Kívánt hívójeled:

Nálunk a felhasználónév egyenlő  a hívójellel. Ha már tudod melyik hívót szeretnéd, és ellenőrízted, hogy az valóban szabad-e, akkor ide azt írd be szóközök nélkül. Pld, ha Te Nyitrán laksz és szeretnél angolul is rádiózni, akkor a 330HA123 formátumú hívójelet írd, szóközök nélkül, nagybetűvel a végén természetesen az általad kívánt azonosítóval. Ha Magyarországról vagy akkor 109HA... kezdetű hívót válassz. (Szerbia 45HA, Románia 233HA, Ausztria 35HA, Németország 13HA)

QTH:
Itt azt a községnevet kell beírnod, ahol az állomásod van, vagy ahol élsz. Ez jóesetben egy és ugyanaz. Ha több helyen is van állomásod, akkor több településnevet is beírhatsz.

Nemzetközi forgalmazás: Igen / Nem
Ha igen, akkor 3 jegyű (109HA123) legyen az azonosítód, ha nem akkor négyjegyű (109HA1234)

Email cím:
ez gondolom egyértelmű

Pár szó magamról:
Ezt mindenképp töltsd ki és ne csak pár szóban! Írd meg miért szeretnél klubunk tagja lenni és mi vonz a rádiózásban. Figyelj a helyesírásra!

QRG elérhetőség: Ide egy vagy több frekvenciát kell írnod, ha már rádiózol egy ideje, ahol a legtöbbet elérhető vagy. Ha most kezded a rádiózást, hagyhatod üresen.

Telefonszám: Nem kötelező megadni, de célszerű. Gyakran skedelünk, azaz keresünk ellenállomásokat az éterben. Ha például elmész nyaralni a családdal valahova, vagy lerobban a kocsid valami közelében és tudod él ott egy HARC tag, akkor ennek hasznát vehetjük. A számot csak HARC tagok láthatják a jövőben.

QTH lokátor: kérlek add meg QTH-d koordinátáit. A hatjegyű formátum bőven elegendő (pld: JN97MM)

Amatőr hívójel: Ha van, csak hogy tudjuk más sávokra is hívhatunk.

Antenna: Csak az, amit CB-hez használsz
Rádió: Kizárólag a 11 méteren (is) működő típusa, neve...stb
Végfok: Ha van és a kimenő teljesítmény is.
Egyéb felszerelés: Ide beírhatsz minden más sávokon működő rádiós cuccot is, a kerékpárod inkább ne, csak akkor maximum ha van rajta antenna!

Légy tisztában azzal, hogy regisztációddal feliratkozol a HARC hírlevelére, amelynek tagja maradsz. Törlést kérésre sem eszközlünk, de havi 1-2 levélnél többel, nem terheljük a postaládádat. Csak a legfontosabb információkról tájékoztatunk.

Fontos, hogy a regisztrált hívójel törlésére a HARC vezetőségének sincs lehetősége, és az alapszabály szerint nem törölhetünk hívójelet, azaz ez mindörökre a tied marad, sőt túl fog élni! Erre azért van szükség, hogy a későbbiek során más ne rádiózhasson soha más által korábban már használt hívójelellel.

Más dolgod nincs, mint itt kitölteni a regisztrációs ívet, és a végén a regisztráció gombra kattintani Belépni mindig a hívójeleddel tudsz majd, jelszót e-mailben kapsz tőlünk. Gyere és HARC-olj velünk!