You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Mindennapi HARCainkról

Pár napja csináltam egy összeköttetést a 19EE076/HB35 állomással. Épp most is ennek az állomásnak a bejelentkezését hallom a tripla ötön, ahogy QSY-ra hív. Kicsit korábban egy az 50. évfordulóját ünneplő klub állomásával beszéltem. Mi innen csak azt látjuk, hogy van egy rádiós szervezet, ami a 35. vagy az 50. évfordulóját ünnepli. Nem látjuk az erőfeszítéseiket, nem tudjuk a konfliktusaikat, nem ismerjük a harcaikat és őszintén szólva nem is igazán érdekelnek minket ezek, csak együtt ünneplünk velük. Ezzel kapcsolatban egy gondolat körvonalazódik bennem.

A Hotel Alfa Radio Club, ahol én is rádiózok, idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A klubomról sokan, sok butaságot terjesztenek. Mások pedig ezek alapján igazságtalanul ítélik meg - félinformációk vagy teljesen képtelen állítások mentén. Minket, Hotel Alfásokat persze lehet, hogy zavarnak ezek és időnként szükségét érezzük, hogy kiálljunk és válaszoljunk a butaságokra. Alkalmasint ezt meg is tesszük, de a nagyvilágot baromira nem érdekli a mindennapi kis harcunk. És nem is kell, hogy érdekelje.

Ha az energiánkat csupán arra fordítjuk, hogy a nyilvánvaló botorságokat cáfoljuk meg napról napra, akkor nem jut erőnk a jövő építésére, pedig az sokkal fontosabb. Ha példát mutatunk, ha minden ellenszél, nehézség, akadály ellenére kitartóan tesszük amiben hiszünk és haladunk előre, akkor el fogjuk érni a 25. és a 35. évfordulót is. És ha ma lefektetjük az alapokat, gondoskodunk az utánpótlásról, annak fejlesztéséről, akkor mi talán már nem leszünk ott, de a HARC meg fogja tudni ünnepelni az 50. évfordulót is.

109HA091 Robi

73!
 

Joomla templates by a4joomla