You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Tiszta vizet a pohárba!

Szeretnék pár dolgot tisztázni, mert már többen kértetek arra, hogy a hallgatás taktikáját függesszem fel egy időre. Sajnos a háttérben néhányan kavarják a fekáliát. Rendszeresek a provokációk, az engem és a Hotel Alfát lejárató kampányok. Ezek során hajmeresztő rágalmak is napvilágot látnak.


Pld, hogy én le akarom szabályozni a freebandet, és meg akarom mondnai a cb-rádiósoknak, hogy hol és hogyan rádiózzanak. Ez nem igaz. Soha nem voltak ilyen terveim. Az igaz, hogy a sávból lényegében eltűntek a kamionosok, és a klasszikus, klubunkhoz nem tartozó rádiósok száma is megcsappant. Így, vagy úgy, de valahol mindenki kötődik valahogy a Hotel Alfához, aki ma még 27MHz-en rádiózik. Ha máshogy nem, van a vételkörzetében pár klubtag, vagy örömmel válaszol a kitelepülőink hívására. A Hotel Alfa Radio Clubnak, mint minden közösségnek, vannak szabályai. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a közösség fentmaradhasson. Ezek a szabályok bár időről-időre megváltozhatnak 2008 óta lényeges változás nem történt. Ezek a szabályok mind a közösség jól felfogott érdekében jöttek létre, hogy elősegítség klubunk jó hírnevének megőrzését, elősegítsék az utánpótlást, vagy megőrizzék a békét a csapatban. A szabályokat nem én írom, hanem az aktív HARC tagok ötleteit vitatjuk meg sokszor nyilvánosan, vagy éppen szűk körben, illetve a szabályok 70%-a a 11 méteren nemzetközi DX életben résztvevő klubok szabályrendszerével azonos. A Hotel Alfában 2004 óta megfordult 1500 rádiós közül idén tavaszig senki sem említette, hogy ezek a szabályok vállalhatatlanok, vagy betarthatatlanok lennének. 

Most mégis valaki arra hivatkozva lépett ki, mert szerinte megváltoztak a szabályok, és neki ez nem tetszik. Szerintem inkább most olvasta el a szabályzatot figyelmesen és rájött mégsem tud ezzel azonosulni, de ennek hátterében is inkább az lehet, hogy létezik egy közösségünkre megsértődött csapat, akik saját szabályokat hoztak, amelyek sok esetben szándékosan ellentétesek az általunk elfogadottal, és ők próbálják ezeket a saját közegükben megfordulókra ráerőltetni (pld. ne használd soha a brékót, tilos roger beepet használni, ne mondjuk azt egy rádióra, hogy turkamentes, nem hívójelcserével köszöntjük egymást, hanem napszaknak megfelelően köszönünk, trágár módon rádiózni is menő náluk, meg teli szájjal, és a lényeg, hogy valakit mindig szidni, lejáratni, utálni kell...)

A kilépését kérő tag kérését véágül azért fogadtam el, mert a facebookon hozzászólásait a destruktív, kötözködő, majd később személyeskedő, sértegető hangnemben fogalmazta meg, politikai utalással fűszerezve. Politikáról azért nem beszélünk a Hotel Alfában, mert nem szeretnénk hülyeségeken összeveszni. Egymást sem szoktuk sértegetni, mert egy baráti közösség szeretnénk maradni. Ha bárminemű vitánk van egymással, azt face to face elintézzük, privát üzenetben. A kilépő rádiós azonban nem volt hajlandó válaszolni a normális hangnemben megírt, kedves, és segítőkész üzeneteimre sem. A hívásomat sem fogadta. Viszont volt olyan "jófej", hogy saját facebook oldalán megkezdte a lejáratásomat, együttműködve azokkal, akik évek óta ezen dolgoznak. Elképesztő volt az is, hogy egy színjátékkal azt a látszatot kívánta kelteni, hogy én kirúgtam őt a közösségből, és bár erre ezer okom lett volna, és többen kértek is rá, könyörületességből nem tettem meg.

Tisztában vagyok azzal, hogy helyzetemből adódóan több savat, sarat kell elviselnem, hogy irígyeim száma nagy, de engedtessék meg uraim, nekem is, mint minden embernek jogom van a jó hírnévhez. Én nem szoktam ezekre az éterben, és egyéb fórumokon, blogokon fellelhető hazug rágalmakra reagálni. Egyrészt azért, mert nem akarom a közösséget terhelni lelkibeteg, sértődéseken túllépni nem képes emberek paranoid fantáziájának szüleményeivel, másrészt meg tisztában vagyok azzal, hogy egy intelligens HARC-osnak az első sorok, vagy éterbe böfögött szólamok után lejön, hogy mire megy ki a játék, és hogy voltaképpen ki is a hunyó a történetben.


A céljuk nem más, mint a Hotel Alfa közösségének bomlasztása, mert évekkel ezelőtt nem tettem meg azt, amire utasítottak, majd később meg is zsaroltak. Azaz nem voltam hajlandó kirúgni az inatktív tagokat a névsorból, ahogy ők ezt jónak tartották volna. Ezért megsértődtek, kiléptek maguktól és azóta mindent elkövetnek, hogy engem előttetek egy szar alaknak állítsanak be.

Arra is vetemedtek, hogy azt állítsák, nem a Hotel Alfásokkal van bajuk, csak velem és egy-két taggal. Mivel a Hotel Alfa az én szellemi tulajdonom, alapítója, működtetője vagyok ennek az internetes és éteri közösségnek, ha engem támadnak, azzal a közösségnek is ártanak, mert jelenleg sajnos nincs olyan másik "hülye", aki ingyen, szerelemből, ilyen lelkesedéssel tovább vinné ezt a 20 éves múlttal rendelkező rádióklubot. Nem is beszélve arról, hogy akad olyan, aki disznóknak nevezi írásaiban a tagokat, engem meg kondásnak. A stílus maga az ember. Teljesen elképesztő, de még olyan hírek is a fülembe jutottak, hogy egyesek azt terjesztik, nem is én alapítottam a Hotel Alfát...


Szeretném közölni a tisztelt tagsággal ezúton azt is, hogy azok a pletykák is hazug rágalmak, hogy én az utóbbi hetekben 40 embert rúgtam ki a Hotel Alfából. 2014 óta mindössze 1 embert rúgtak ki innen a tagok, súlyos és sorozatos fegyelmi vétségek miatt, annak ellenére, hogy én nemmel szavaztam akkor arra a kirúgásra. Valamint idén februárban megszüntettem egy minket folyamatosan lejárató, gyalázó korábbi tag és felesége tagságát. Ők 2017 tavasza óta már nem használták a Hotel Alfás hívójelüket, tagságukat csak azért tartották fenn, hogy lejárató kampányhoz "anyagot gyűjtsenek". A történéseket eltorzítva, a lényeges ok-okozati összefüggéseket elhallgatva adtak ki innen információkat, keltettek zavart a fejekben, hívogattak fel tagtársainkat, vagy zavarták meg őket kitelepülésük helyszínén, sőt egy időben a Hotel Alfa nevét felhasználva találkozókat is szerveztek, amelyek fő célja az volt, hogy az oda érkezők előtt engem befeketítsenek. Időről időre sikerült nekik egy-egy kevésbé széleslátókörű, befolyásolható embert ellenem, ellenünk hangolni. Elismerem, hiba volt részemről, hogy kilépésüket akkor nem vettem komolyan, reménykedtem, hogy haragjuk elszáll, és egyszer visszatérnek. Hiba volt részemről, hogy öt évet vártam, és nem azonnal cselekedtem.

Bár tevékenységüknek köszönhetően sokszor egy-egy igéretesen induló rádiós is áldozatául esett, én mégsem gyalázkodok, gyűlölködök irányukba, ahogy ők teszik ezt ellenem, hanem ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy akaratlanul is beindítottak egy hasznos szelekciós folyamatot, és ármánykodásukkal indirekt módon, de hozzájárultak ahhoz, hogy közösségünk az elmúlt években soha nem tapasztalt módon erősödhetett, tisztulhatott, fejlődhetett egy nagyon pozitív irányba.


Részemről továbbra is a közösségépítéssel, a rádiósok éteri aktivitásának növelésével szeretnék foglalkozni, nem kívánok közösségromboló, ostoba gyűlölködésekre reagálni, mert szintemen és övön alulinak érzem ezt a felesleges acsarkodást, de az évek során magam, és tagtársaim is bőven elegendő hang-, és videófelvételt, képernyőfelvételt lapátoltunk össze, hogy egy polgári peres eljárásban jó hírnevünk rombolása miatt könnyedén szerezzünk igazunknak érvényt, és nem mellékesen nagyon sok pénzt is.


Ezt a témát ezennel lezártnak tekintem, akit érdekelnek részletek, privátban megkereshetnek, de nem szeretném, ha ezt a csontot rágnánk, ahelyett hogy értelmes dolgokkal foglalkoznánk.


Azonban szeretném mindenkiben tudatosítani, hogy sem én nem rúgtam ki senkit ebből a közösségből, sem tömegek nem jelezték a kilépési szándékukat (a most kilépő taggal együtt mindössze hárman), de a másik kettő is ennek a személynek köszönhetően jutott el erre a döntésre, soha semmilyen problémájuk nem volt sem a HARC szabályzatával, sem személyemmel, sem pedig a facebook oldal moderátorával.


Végezetül kiemelném, hogy a HARC szabályzatában egyetlen említésre méltó, a kialakult helyzet szülte, racionális változás történt az elmúlt években, amikor a klubfrekvenciát hívócsatornává alakítottuk. Mondjuk ez egy formalitás, többször kénytelenek voltunk ezen módosítani az elmúlt 20 évben, és a HARC alapvetésén semmit sem befolyásol az, hogy hol van a klubfreki, vagy hívócsatorna. Tettük ezt részben azért, mert örvendetes módon a kitelepülések száma megnövekedett, és gyakran egyszerre többen is szerettek volna ott hívni. Ezért lett a 27.385 "senkié és mindenkié". Volt még egy nem publikált oka is ennek a sokat vitatott döntésnek. Itt Budapest környékén ugyanis gyakran előfordult, hogy a minket lejáratni kívánók szándékosan blokkolták a 38-as frekvenciát, előfordult ez szándékosan a NAGY/P időszakában is, de esténként is általánossá vált a zavarkeltés, gyalázkodó robothang, más üzemmódban nyomkodás a klubfrekvencián. Mivel nem szeretném, hogy trollokat etessetek, ezért fogadtam el anno 109HA005 javaslatát, és lett hívócsatorna a 38, így a szándékos zavarások számát is csökkenteni tudtuk. Aki ebből ügyet csinált, csak vihart akart kavarni a biliben.


Bízom abban, hogy a jövőben nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni, és hogy békében rádiózunk együtt Hotel Alfások, nem Hotel Alfások és nem törődünk azokkal, akik békétlenséget, gyűlölködést akarnak szítani, vagy bárkit közülünk lejáratni. Kérlek titeket, hogy a kilépőkkel szemben is tanúsítsatok tiszteletet és megértést. Szeretettel üdvözöljétek őket az éterben, ha találkoztok velük, én is így fogok tenni.


Végezetül pedig elnézést kérek mindazoktól, akiket ebben a helyzetben akarva-akaratlanul megbántottam. Azoknak pedig, akik engem akartak megbántani, megsérteni, lejáratni rossz hírt kell közöljek. Nem haragszom rátok és ahogy eddig sem, a jövőben sem vagyok hajlandó ellenetek harcolni, mert én inkább valami jó dologért szeretek harcolni, nem pedig a rossz ellen.

109HA182 Silvius
a Hotel Alfa Radio Club alapító elnöke

Joomla templates by a4joomla