You are not allowed to view shoutbox.

Notice: Undefined offset: 39 in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Undefined offset: 39 in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 613

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 613

FONTOS SZABÁLYVÁLTOZÁS A HARC OB HA-ban

Új kategóriák jelentek meg 2016-ban a HARC Országos bajnokságában. Ennek értelmében módosítanunk kell a szabályokat is, hogy mindenki számára igazságosak lehessenek. A változások jelenleg csak a HARC OB HA-t érintik, a HARC OB DX megy a régi rendben.

Mivel továbbra is szeretnénk jutalmazni a kitelepülőket, előmozdítani az aktivációkat, hogy azok is eséllyel vehessenek részt a küzdelemben, akiknek nincs jó QTH-ja, ezért 2016-ban a /P kitelepülések 3x-os díjkilométer-szorzót kapnak. Azaz, ha kitelepülsz, és kitelepülésed előre meghirdeted, akkor ha csinálsz egy 100km-es DX-et, 300-at könyvel el neked a gép díjkilométer pontszámban.

NAGYON FONTOS
Kitelepülésed híréről értesítsdl előre a többieket! Megteheted ezt HARC facebook oldalán, vagy a HARC ACTIVE mobiltelefonos alkalmazásban. Akkor leszel sikeres, ha kitelepülésed megkezdése előtt legalább három órával (de inkább egy nappal) korábban bejelentetted. Ha sem FB-od, sem androidos okostelefonod nincs, akkor a hotelalfa honlap chatjében is van egy DX aktivációk bejelentése fül, ott is megteheted. (2022 előtt a /P aktivációk bejelentése kötelező volt, de mivel ezt nem minden esetben tették meg a tagok, és kapacitásunk nem volt ennek ellenőrzésére, ezt a szabályt megváltoztattuk.)

A bejelentésben írd meg feltétlenül a kitelepülés időintervallumát (pld. 2016.01.01. 14-16 óráig), helyszínét (település és QTH lokátor), és esetleg azt, hogy milyen teljesítménnyel, milyen antennát telepítve dolgozol majd. /P-nek csak az az állomás tekinthető, ahol nincs állandó jelleggel telepített antennád. Helyszínre érkezésedkor Te magad, vagy a kitelepülésen részt vevő társaid telepítenek egy antennát, azaz a kocsi tetején lévő mágnestalpas nem számít /P-nek. Ilyen kitelepülésekről illik néhány fotót, vagy videót is készíteni, bizonyítva, hogy tényleg ott jártál. Ez utóbbi nem kötelező, de indenki örömmel veszi a facebookon az ilyen tartalmakat! A /P-ben nem teszünk jelenleg különbséget autós, vagy gyalográdiós /P között. Mindkettő 3x-os szorzót ér.

Ha mégis csak a mágnestalpas, vagy befúrt antennával szeretnél kitelepülni, akkor a /SM-et használhatod a jövőben. Ez 2x-es szorzót ér a díjkilométerek tekintetében. Az SM (static mobile-t, azaz nem mozduló mobil állomást jelent). Ha a piros lámpánál állsz kocsival, természetesen nem kell /SM-et mondanod, hiszen nem kitelepülve vagy. Ilyenkor használd a /M suffixet, ez egyszres szorzót é, kivéve ha vízen, vagy levegőben vagy mobil, mert a /MM (hajó) /AM (levegőből) suffixek háromszoros szorzót jelentenek.

Van egy új kategória a /W. Mikor használj /W-t? Amikor olyan állomásról rádiózol, ahol előre telepített antenna van, azaz: - elmész egy barátod állomására, és onnan nyomod - felmész egy versenyállomásra, és annak infrastruktúráját használod - weekend házadból, nyaralódból rádiózol, ahol fixen telepített antennád áll rendelkezésedre, csak a rádiót csavarod rá, vagy még azt sem, mert az is van ott helyben. A /W-t ne használjátok nemzetközi forgalomban, mert félrevezető lehet, azonkívül jelentősége sincs a HARC OB DX bajnokságban.

Elnézéseteket kérem, de a szabályok még képlékenyek. Tekintsétek 2016-ot kicsit teszt időszaknak, és kérem senki ne sértődjön meg, ha az új szabályok bevezetése miatt hátrányba kerül. Ne feledjétek, a HARC Bajnokság egy jó játék, amely addig működik jól, amíg inspirálja a tagokat rádiózásra, kitelepülésre, aktivációkra, és jó hangulatot, pezsgő légkört eredményez. A szabályok nem korlátozni akarnak, hanem szeretnének egyenlőbb esélyeket teremteni. Persze tudjuk, ez utóbbi nem megvalósítható, de mégis törekszünk arra, hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget a jobb szereplésre.

Az új pontszámítási rendszer 2016.01.01-jén lépett hatályba, a gép már így számolja a bevitt QSO-kat. A 2015-ös, vagy korábbi eredményeket természetesen nem érinti a változtatás.

Joomla templates by a4joomla