You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Dunántúli regionális rádiós találkozó 2013

Dunántúli regionális rádiós találkozó beszámoló 2013.

 

Június 1-én, szombaton időben elindultunk feleségemmel és Szabival (109HA1979) a találkozó helyszínére, a festői környezetben elterülő Sáskára.

A másik kocsival - amellyel Szabolcs utazott - PMR-en tartottuk a kapcsolatot menet közben, és Tapolcához közelítve a tapolcai EQSO-kaput is meg tudtam hívni (bár ekkor még nem tudtam, hogy a szervező, Robi egy egész más frekin kommunikál)

Sáskára érve hamar megtaláltuk a községházát, amelyet Tápai Istvánnak köszönhetünk (ezúton is köszönjük neki).

Robi természetesen már az épület előtt forgalmazott, kezében egy kisrádióval, éppen az erdei pihenőben éjszakázott rádiósokkal beszlélt.

A községház nagyon szép, tiszta, rendezett volt. Hamar megtöltöttünk két nagy asztalt az általunk hozott technikákkal, majd Robival felállítottuk az épület elé a kitelepüléshez használt 1/4-es tripleg antennáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos sem az időjárás, sem a terjedés, és legfőképpen a helyszín nem volt kegyes hozzánk, hiába próbálkozunk a hívófrekvenciákon, senkit nem értünk el.

Kedvünket nem veszítve összeraktunk egy rövidhullámú vételre alkalmas rögtönzött dipól antennát, amelyet Szabolcs által hozott automata tunerrel sikeresen hangoltuk rá a 20 méteres amatőr sávra. Így már az MSDR-1 is megszólalt.

Közben szállingóztak az érdeklődők, igaz volt aki csak jött, beköszönt és mire egyet fordultunk már el is tűnt....

A délelőtt az ismerkedéssel, tapasztalatcserével ment, majd jött az ebéd (gyros és langalló) amelyet Tápai istván felesége készített (nagyon szépen köszönjük neki, nagyon finom volt!), páran még repetáztunk is belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebéd után Hegyi Norbi tartott egy reprezentációval egybekötött igen szemléletes bemutatót az általa végrehajtott ballon kísérletről, amelyről video is készült.

A video megtekinthető itt!

 

 

 

 

 

Eztuán kiköltöztünk a szabadban elhelyezett padokhoz, ahol összerszereltem az MSDR-1et, épp időben: egy olasz állomás nagy jelerősséggel forgalmazott, így megkezdtem a rádió bemutatását is.

Erről is készült felvétel, amely megtekinthető itt!

 

 

 

 

 

 

 

Ezután még sok téma előkerült (csupa rádiós) és nagyon jót beszélgettünk.

Mindent egybevéve nagyon jó hangulatban telt a találkozó, igaz nem voltunk sokan, de ez talán az időjárásnak is köszönhető volt.

Köszönet mindenkinek aki részt vett, köszönet a segítőknek, és végül (de nem utolsó sorban) köszönet Robinak aki ezt az egészet összehozta (pmrradio.hu)

Joomla templates by a4joomla