You are not allowed to view shoutbox.

Verseny Május 1-jén

Túl az 5. HARC Versenyen érkeznek a képes, filmes és szöveges beszámolók, nosza rajta küldjön mindenki ilyeneket, a beérkezés sorrendjében publikáljuk. Napról napra egyre több videó és képes szöveges beszámoló kerül ebbe a cikkbe, gyakran érdemes megnyitogatni!!!

109HA058 - Szeged (Tisza-part)

A májusi versenyre már készültem, igaz, a HC1 versenyállomással, de az utolsó 100 m-en kis családom jelezte, ők is jönnének, leginkább kirándulni.... Át kellett hát szabni a napot...

Előző este gyorsan egyénileg is föliratkoztam a versenyre. Családdal nem akartam zavarni Fityekék versenyét (2,5 éves, 4 éves fiaink, és 10 éves lánykánk tud ám rendes QRM-et csinálni a háttérben :-) ). Előbányásztam a sufniból régi, de jól bevált félhullámú gp-met, amihez nem kell ellensúly, hátha még jól műxik, meg a madzagantennáimhoz már bevált aknakereső botokból szerkesztett oszlopok egyikét. A gyerekeink miatt nem akartam messzire utazni az állandó QTH-nktól, hogy ha hirtelen vmi. miatt haza kell hamarabb menni a tervezettnél, ne legyen gond. Ezért a Tápai rétre esett a választásom. Ez Szeged É-i, Tisza menti része.

Itt is az árvízvédelmi töltés aljában táboroztunk le, az antennát pedig a töltés korona szélébe telepítettem. Ezzel lehet, hogy még Fityekék HA/HC1-es állomása antennájának a magasságát is meghaladtam! Itt az Alföldön nehéz komolyabb puklit találni. Az antenna összerakása nem okozott gondot, szerencsére megvolt hozzá minden... Még segítség is ! Feleségem és fiaink is segítettek mindenben. Az első mérés ledöbbentett, 27505 körül rezgett az antenna, SWR semmi !!!



Nem is kellett macerálni többet, kezdődhetett a verseny ! Az első QSO-k igazolták a méréseket, szuperül szólt az állomásom. A 2. összeköttetésem egyből Gábor volt, a Mátrából, Bagolyirtásról ! Ő ugyan nem versenyzett, de ha már meghallott, kicsit beszélgettünk is. 109HA005 Attila másodjára jött, a Széchenyi hegyről. Kifogástalan minőségben. Délután fél kettőig tartott ki kis családom, meg féltünk a napszúrástól is, ezért berekesztettem a kitelepülést. Mégsem volt hiányérzetem, rövid, de jól sikerült kitelepüléses verseny volt, amit még gyermekeink is roppantul élveztek. Szeged, illetve Tápé 109HA058 Lajos a Béka :-) Brekk

A kitelepülés képeit megtekinthetitek a HARC képgalériái között az 5. HARC VERSENY mappában.

 


109HA182 - Gerecse (a HG2T versenyállomás konténere)


Csodálatos időt fogtunk ki, egy kis szelet leszámítva igazi "portable" aktivációkhoz igazított idő volt. Rajtam kívül csak Joe dolgozott még versenyállomáson ezen a napon, a többi hegyi kitelepnek kemény szelekkel kellett együtélniük és dolgozniuk. Persze az én életem sem volt habostorta. Linóleumon, főleg derékalj nélkül linoleumon aludni nem kellemes, főleg ha előtted egy pele lakta az alig néhány négyzetméternyi helyiséget.
No de ne szaladjunk ennyire előre.

Pénteken éjjel tudtam csak a hegynek menni, útitársam is lett Kisandi személyében, a hegyen már vártak nagyon CBMikiék, Nanoo, a HA5KDR klub remek videós krónikása, két ifjú környékbeli, akik remek segédeim lettek a verenyen, pedig nem is kértem rá őket, meg sok kedves amatőr, közöttük "hotel uniform" Péter is, aki egy IARU-s versenyen indult a TV-toronyból.

Mivel Kisandival betelt a szabad fekvőhelyek száma valamennyi szobában, nekem maradt a régi jó ősi hely, a konténer. Mivel amúgy is innen akartam versenyezni, kapóra jött, hogy a technikám mellett alhatok.
De sajnos valaki már ott is volt és mivel nem kértem társaságából, hát a kedves kis mókuspatkányt el kezdtük kitessékelni az üzemi területet. Az oroszlánrészt házigazdánk 109HA113 Miki vállalta, 40 perces har után a Pele kiköltözött, a szaga ott maradt, még most is érzem a bőrömben, remélem mások már kevésbé.

{youtube}67sPyCaOxo4{/youtube}

A macskabaglyok is sérelmezték jöttömet, de azok hamar átfészkeltek máshová. Én befészkeltem magam a konténerbe, üzembehelyeztem a 450-et és kipróbáltam az antennalehetőségeket, sajnos a penetrátor kábele nem ért el a rádióig, toldóm nem volt, de CBMiki ezt is összehozta három szitkozódásból. Dél körül már hatékonyabban nyomulhattam vertikálban is. Jöttek is sorra az eredmények, már 9 körül beterjedt Görögország, majd sorra olasz, spanyol, angol, ír, skót állomások és közben pár csemege, egy kuwaiti bahreini aktivációja, valaint Madagaszkár-szigete, majd jött 14 órakor a nepkitörés hatása, azaz megszűnt a remeknek ígérkező terjedés teljesen, az egész földön. Ezt a csendet csak este 20 órakor tudták áttörni brazil és kanári-szigeteki állomások, de QSO-t csak egy brazillal tudtam összehozni irányba forgatott HB9CV-vel.

Az ionoszférikus süketségben a helyi, vagy tropszférával elérhető külföldiek kerültek előtérbe. Beszéltem egy lengyellel, délután 4 óra fele. Szabi is hallotta, egyszerre hívtuk, csúnyán elloptam előle (nyilvánosan is bocs) és nem tudtam megcsinálni, mert egy számot az azonosítómból nem értett meg a QSO végéig, képtelen volt rá, de akkor is élmény volt tropóval nem szomszédos országba kiabálni.

A balástyai kollektív csapatot is ezer örömmel hallottuk többször is ezen a napon, de kemény szignálokkal döngetett nálam 037, HC4, HC8, 1979 és 975 is. Végre az alföld felé is volt némi terjedésem. Szeged - Kiskunmajsa - Szolnok - Kecskemét vonalon szépen szólt a penetrátoron, amely csak félgőzzel ment, mert valami betegsége van. Sajnos Békés megyét megint nem értem el és Zemplénből sem volt QSOm, a többiből jószerével akadt.

{youtube}izeu_Ib8JdQ{/youtube}

Az este már kínszenvedés volt, alig jött új állomás. Rolival, Pistával és az időközben már a pannonhalmi szülői házba visszatelepülő Józsival évődtünk egymásnak adva a tippeket hol van még új állomás.
Én a 100 QSO-ra hajtottam, hogy meg legyen, de nem sikerült. Szégyenemet csak fokozta, hogy 109HA113 rámszólt, hogy 16 órányi szinte teljesen folyamatos PTT-huszárkodás után végre üljem velük körül a tüzet. Tette mindezt rádión, alig 100 méternyire tőlem a főhadiszálás infrastruktúráját használva. Ez a távolság lett a HARC versenyeinek negatív rekodrdja. Tessék megdönteni!

NANOO FILMJE A HARC VERSENY LEGSZEBB PILLANATAIRÓL

{youtube}hgjSbRNf88c{/youtube}


{youtube}xYPMrzSpyOo{/youtube}

 


109HA/HC4 a Baglyas hegyről

Rengeteg nagyon szép kép a helyszínről és a versenyről

{youtube}JKuoazuM0S0{/youtube}

{youtube}sbWNIsS8u3c{/youtube}

109HA403 - Recsek-hegy (Balatonfüred)
A kitelepülés képgalériája


109HA975 - Gézaházáról


{youtube}pgVby5NISSA{/youtube}

 



{youtube}TSMy5LDueO0{/youtube}

 

{youtube}5MosKw_Se7I{/youtube}


109HA1220 - Nagymezőpusztán
Képek a galériában!

{youtube}yEEhbqlbFvc{/youtube}

 

 

Joomla templates by a4joomla